Velg en side

Solceller har definitivt blitt mer populært over de siste 2 årene men fortsatt så sitter veldig mange på gjerdet. Når man ser på satellittbilder av byer i Norge så ser man svært lite solcellepanel på hus og den største hindringen virker å være finansieringen. For til tross for svært gode støtteordninger som kan sammenlignes med bonuser du finner på online casino, så ekstremt god er støtteordningene fra Enova og kommunene. 

Det store problemet er nok at folk flest ikke vet at man faktisk kan få igjen hver eneste krone man bruker på et solcellepanel i Norge. For etter 10-15 år så er faktisk et gjennomsnittlig solcelleanlegg betalt ned i Norge. Med en estimert levetid på mellom 25-30 år så ser man på 10-15 år med innhøstning av ROI og som igjen vil gjøre din totale kostnad på strøm vil gå ned. Det er ikke mange lignende investeringer man kan gjøre med så god og garantert ROI. 

Regnestykket ovenfor tar utgangspunkt i dagens strømpriser men det er forventet at strømprisen i Norge vil stige over de neste årene. Det betyr at strømmen man produserer selv vil bli mer verdt og dermed så vil nedbetalingstiden ta ennå kortere tid. 

Samtidig så vil det kanskje lønne seg å vente med å investere i solcellepanel. Grunnen er at prisene på solcellepanel i Norge ligger langt over gjennomsnittet i resten av Europa og det er egentlig ikke noe grunn til at det skal være slik. Bare over grensen i Sverige så er prisene på solcellepanel omtrent 20% billigere enn i Norge. Grunnen til at det er slik er at utviklingen på solcellepanel i Norge har gått tregere enn resten av Europa, mye grunnet at vi har lavere strømpris enn de aller fleste andre landene i Europa. Ettersom konkurransen blir større og det kommer flere tilbydere på markedet så vil prisen gå ned på solcellepaneler.

Det begynner å komme svært gode finansieringsløsninger på solcellepaneler så det bør ikke være noen hindring for om du skal kjøpe solcellepanel eller ikke. Du kan få såkalte «grønne lån» med svært gunstige renter!